Rehabilitációs foglalkoztatás

azaz fogyatékkal élők, illetve megváltozott munkaképességű emberek hatékony támogatása a munkaerőpiacon.

Szociális tevékenység

azaz munkatársaink felkérésekre konkrét szociális és jóléti tevékenységekhez keresnek támogatókat

Életerő projekt

azaz megerősítünk vállalkozásokat, szervezeteket, munkavállalókat

Rehabilitációs foglalkoztatás

azaz fogyatékkal élők, illetve megváltozott munkaképességű emberek hatékony támogatása a munkaerőpiacon.

Kezek összefogása, amely az együttműködést jelképezi.

Cégünk eredendően azért jött létre, mert az alapító tulajdonos születéskor szerzett siketséggel határos halláskárosodásával számtalan hátrányos megkülönböztetést szenvedett el mind a nyílt munkaerőpiacon, de még a védett munkaerőpiacon is. Ezért az állam által is elismert akkreditált foglalkoztatóként azért dolgozunk, hogy senkit ne érjen azért hátrány, mert születésétől fogva egészségkárosodott, vagy baleset, betegség miatt került kiszolgáltatott helyzetbe. Másrészt az is szolgálatunk része, hogy nem engedünk teret az önsajnálatnak, a felelősség elhárításnak, így a minőség, a hozzáállás, a másikra való odafigyelés tekintetében nem képezhetnek kivételt megváltozott munkaképességű munkavállalóink. A szükséges védelem mellett felkészítjük és támogatjuk őket abban, hogy a nyílt munkaerőpiacon is helyt tudjanak állni, ezért a cégen belül is ehhez igazodó elvárásoknak, nyomásnak tesszük ki őket már akit lehet és azt is fokozatosan. Az állam pályázati forrással támogatja ezt a tevékenységet, ami arra elég, hogy részmunkaidőben tudjuk foglalkoztatni őket és a működési költségek egy részét is fedezi. De már fejlesztésekre, modern eszközök beszerzésére, akadálymentesítésre, jobb munkakörülmények kialakítására, közösségépítő tevékenységekre, szociális problémáik megoldásához már szükségünk van egyéb bevételekre is. E célokat szolgálja honlapkészítésből származó bevétel profitja, valamint lehetőség van közvetlen támogatásra is adomány formájában. Kérésre tételesen elszámolunk az adomány felhasználásáról, semmiképpen nem fordítjuk vezető tisztségviselők javadalmazására és megjelölt cél esetében pedig szigorúan csak arra fordítjuk, amire az adományozó megkér minket.

Szociális tevékenység

azaz munkatársaink felkérésekre konkrét szociális és jóléti tevékenységekhez keresnek támogatókat

Gyerekeknek adományoznak.

Szeged városa preferált szervezetté nyilvánítással ismerte el a rászorulók támogatásában nyújtott segítségünket, az önkormányzat által fenntartott szociális intézmények lakóit segítettük támogatóink által biztosított jó minőségű, új vagy újszerű tárgyi adományokkal. Szorosan együttműködünk érdekvédő és szociális hátrányok leküzdéséért küzdő társadalmi és civil szervezetekkel, megosztva velük szakmai, érdekvédő tapasztalatainkat és meglévő eszközeink, infrastruktúránk használatával támogatjuk őket. Kapcsolatot hozunk létre a potenciális támogatók és a rászorulók között, közvetítő szerepet töltünk be.

Életerő projekt

azaz megerősítünk vállalkozásokat, szervezeteket, munkavállalókat

oktatási felületet ábrázoló kép learning felirattal.

Projektünk azokat kívánja támogatni, akik jobbá akarják tenni a világot, hasznos és értelmes dolgokat megvalósítani, dolgozni és tevékenykedni, de újra és újra szembesülnek azzal, hogy hiányzik még egy kis támogatás, segítség ahhoz, hogy tovább tudjanak lépni. Megváltozott munkaképességű munkavállalók, akik remek képességekkel, készségekkel és hozzáállással rendelkeznek, de ennek felismerését az erre illetékeseknél előítéletek, esetleges korábbi rossz tapasztalatok és ismeretek hiánya akadályozzák. Munkáltatók, akik egyre nehezebben találnak megfelelő munkaerőt, és épp ezért egyre nehezebben tudnak versenyezni az emelkedő bérköltségek jelentette kihívásokkal. A munkaerőpiac olyan szegmensét nyitjuk meg számukra, ami megoldást és segítséget jelenthet számukra. Kis vállalkozások, civil szervezetek nagy kihívása, hogy sok tevékenységükhöz nincs megfelelő emberük, általában így is egy ember sok féle tevénységet végez a kis méretű cégeknél, szervezeteknél, és nem áll rendelkezésre a szükséges tudás egyik munkatársnál sem, de arra már nincs kapacitás, hogy az adott hiányzó tevékenységre teljes munkaidőben felvegyenek valakit. Tipikus példa az informatikai tevékenység, manapság elengedhetetlen a digitalizáció, az informatikai fejlesztés, hálózatok kiépítése, fenntartása és karbantartása. De akkora munakeró hiány van az informatikai piacon, hogy kis szervezeteknek esélyük sem marad informatikus, rendszergazda foglalkoztatására pláne részmunkaidőben. Viszont informatikai részfeladatok akár csak heti egy-két órás időtartamot igénybe vevő részét is fel tudjuk vállalni megváltozott munkaképességű munkavállalóink segítségével. Munkatársaink képzettségének függvényében számos informatikai problémát, feladatot meg tudunk oldani, különösen olyanokat, amikkel a jól kereső informatikusok már nem is foglalkoznak, de hozzáértést, szakértelmet igénylő feladatok. Ez csak egy példa volt, számos más olyan feladat, kihívás létezik, amikre megoldást tudunk nyújtani saját munkavállalóink révén. Keress minket bizalommal!