News Photo

Ne dobd ki, add oda!

A HappyHelp Nonprofit Közhasznú Kft egy szegedi székhelyű multinacionális vállalat támogatásával laptopokat adományozott informatikailag nehezebb helyzetben lévő Alapítványok, Egyesületek és Civil Szervezetek számára, hogy megkönnyítsék, hatékonyabbá tegyék a munkájukat. Hogyan működik egy ilyen projekt? Mire jó ez?

A HappyHelp Nonprofit Közhasznú Kft egy olyan cég mely elhivatott abban, hogy csökkentse a szociális hátrányokat. Munkánkkal igyekszünk hozzájárulni a társadalmi hátrányok csökkentéséhez, ezért kizárólag megváltozott munkaképességű munkavállalókat foglalkoztatunk és a céljaink közé tartozik az is, hogy integráljuk őket a nyílt munkaerőpiacra. Ezért kért fel minket a szegedi székhelyű multinacionális vállalat, hogy osszuk szét azt az 50 darab laptopot, melyeknek sorsát a kötelező informatikai eszközcsere megpecsételte volna.  A nagyvállalat azonban úgy döntött, hogy nem feltétlenül kell kidobni ezeket az alig használt, még garanciával is rendelkező gépeket, hanem egyéb megoldásként el kell távolítani róluk a céghez köthető adatokat és a laptopokat oda lehet adni másoknak. Sajnos ez nem mindennapi cselekedet. A legtöbb világcég a szemétbe hajítja megsemmisítésre a teljesen jó állapotú gépparkját, pedig lenne a készlet cseréjének hasznosabb módja is. 

Mi megoldás?

Lényegtelen, hogy egyetértünk ezzel a szabályozással vagy sem, az azonban bizonyos, hogy a céltalan pazarlás mindenki számára elutasítandó példa. A szegedi multinacionális vállalat ezért úgy döntött, hogy kilép ebből a sorból. Felvette a kapcsolatot velünk és megbízott minket azzal, hogy koordináljuk a használaton kívüli laptopjaik elosztását. Fontos kritérium volt a partnerek kiválasztásban az is, hogy a támogatott félnek társadalmilag hasznos munkát kell végeznie. Mi a HappyHelp Nonprofit Közhasznú Kft-nél munkánk alapján jól ismerjük a térség civil szervezeteit, ezért pontosan tudtuk, hogy hol jön jól a segítség. Felkerestük ezeknek a szervezeteknek a vezetőit és mérlegeltük a szükségleteket és a lehetőségeket, majd szétosztottuk a ránk bízott laptopokat. Munkánk ezzel nem ért véget. Annak érdekében, hogy minden zökkenőmentes legyen az átadástól számítva fél éven keresztül a multinacionális cég által ígért garanciát biztosítottuk az átadott laptopokra. Ha olyan probléma merült fel, ami az eszközök működését akadályozta, akkor vállaltuk a hiba elhárítását. Többek között az alábbi civil szervezetek részesültek a multinacionális cég laptopjaiból.

  • „Reménysugár” a Dél-alföldi Hematológiai és Onkológiai Gyermekbetegekért Alapítvány 
  • SOS Gyermekfalu Magyarországi Alapítványa 
  •  „Elmulasztott 1000 Év” Csongrád Megyei Független Cigány Érdekvédelmi Szervezet Közhasznú Egyesület 
  • Motiváció Oktatási Egyesület 
  • Vakok és Gyengén látok Csongrád Megyei Egyesülete 
  • Szegedi Újszülött Életmentő Szolgálat Alapítvány
  • Junior Achievement Magyarország, Oktatási, Vállalkozásszervezési Alapítvány 

A HappyHelp Nonprofit Közhasznú Kft honlapján és Facebook oldalán több civil szervezetről található egy rövid leírás, mely összefoglalja a szervezet munkáját és a kapott eszközök hasznosításának módját. 

Kampányunk továbbra is folytatódik. Ha van rá lehetősége és szívesen segítene a környezetében tevékenykedő civil szervezetek munkájának hatékonyságának növelésében, vagy támogatna olyan magánszemélyeket, akik hátrányos helyzetben vannak az informatika területén, akkor csatlakozzon hozzánk. Ha kérdése van az info@happyhelp.hu e-mail címen elér minket vagy ide kattintva Kapcsolat