News Photo

Mit jelent gyakornoknak lenni a HappyHelp-nél?

A tanulmányainkat mindannyian ugyanúgy kezdjük. Nem is lehetne máshogy, hiszen csak megfelelő alapokra építhető fel egy kiváló ház. Ennek ellenére vannak olyan különbségek, amelyek befolyásolják az életünket. Biztosan mindenki ismeri az X, Y, Z generációk kifejezését. Ezzel tökéletesen alátámasztható az előbbi állításunk. Az X generáció tagjai felnőtt korukban kapcsolódtak be a modern technika világába, ezért a pályakezdésüket nem határozta meg a számítástechnika ismerete. Mire szélesebb körben elterjedtek a számítógépek, addigra megjelent az Y generáció is és, ezért tőlük már kevésbé várják el a teljes körű ismereteket. Míg az Y generáció felnőtt, addigra a modern technika világa is kiteljesedett. Mondhatni egyszerre nőttek fel, ezért számukra már nem kérdés, hogy az életük és a munkájuk már a számítógépek körül forog. Sokan már olyan szakmát választanak, amely kifejezetten erre épül. Például rendszergazda, hálózati informatikus, és még itt van a jól ismert programozó is. Már számukra is fontos, hogy olyan tudást szerezzenek, amivel kitűnnek a versenytársaik sorából, hiszen sokan vannak és mindenhol a legjobbak tudnak érvényesülni a legkönnyebben. A Z generáció pedig mondhatni baba korától kezdve ebben a világban növekszik és el sem tudná képzelni az életét másképp. Ha az Y generációnak már kiemelkedő tudás kell a biztos sikerhez, akkor mit mondjon egy Z generációs programozó. Mi tudjuk a választ! Azt, hogy én a HappyHelp Nonprofit Közhasznú Kft-hez megyek gyakorlatra!
A HappyHelp  egy olyan cég, amely Back-en és Front-end programozással is foglalkozik és emellett online akadálymentesítést végez. Az emberek többnyire fel tudják sorolni, hogy miből áll mondjuk egy épület akadálymentesítése. A megoldásokat látják, hallják, esetleg érzik, amikor közlekednek egy-egy helyen. A webes akadálymentesítés viszont teljesen más. Legtöbbünknek fogalma sincs róla, hogy mi is az. Előfordul, hogy minimális mértékben tudja, hogy mit jelent egy akadálymentes weboldal, de az esetek jelentős részénél csak azt tudja megmondani, hogy kiknek segít ez, de a hogyan kérdésre már nincs válasz. Van pár dolog, amit biztosan nem lát. Mi van a háttérben? Hogyan jött létre? Mi működteti? Számtalan kérdés felmerül, ami mondjuk egy Braille írás kapcsán teljesen egyértelmű.
Az online akadálymentesítés folyamatának ismerete önmagában is előny, de emellett számos kiemelten fontos készséget is elsajátíthatsz nálunk. A számítástechnikával kapcsolatos tudományokból nagyon hiányzik a szociális érzékenység, empátia területének ismerete. , hiszen a legtöbb szakember, aki erre a pályára lép, szinte nem is találkozik megváltozott munkaképességű, fogyatékkal élő emberekkel. Mi viszont nem csak azt mutatjuk meg, hogy hogyan érj el minél több embert, hanem azt is megtanítjuk, hogy érd el a társadalom egészét. Olyan megoldásokat sajátíthatsz el, ami mindenki számára lehetővé teszi az általad megalkotott honlapok használatát. Gyere és döntsd le a társadalom  által az emberek közé épített informatikai akadályokat!
Hamarosan jelenkezünk további szakmai információkkal és jelenlegi gyakornokaink tapasztalataival.

Nagy Dávid

Hozzászólások