News Photo

Laptoppal jött lehetőség

A téma változatlan. Ezúttal is arról szeretnénk tájékoztatni olvasóinkat, hogy a HappyHelp Kft miként használta fel azt az 50 darab jó állapotú garanciális laptopot, melyet egy szegedi székhelyű multinacionális vállalat bízott rá azzal a céllal, hogy informatikailag nehezebb helyzetben lévő civil szervezeteknek, alapítványoknak juttassa el. Cégünk kiemelt fontosságúnak tartja a megváltozott munkaképességű emberek foglalkoztatását. Fő profilunk ugyan az online akadálymentesítés, de emellett munkánk szerves része a társadalmi egyenlőtlenségek elleni küzdelem. Mivel ezeket az eszközöket olyan szervezetekhez kellett eljuttatni, melyek társadalmilag hasznos munkát végeznek, ezért habozás nélkül elvállaltuk a feladatot.

Igyekeztünk minél szélesebb körben szétosztani a laptopokat. Korábbi írásainkban több különböző területen tevékenykedő szervezetet mutattunk be, akiket támogattunk ezekkel az eszközökkel. Most egy újabb egyesület következik, akik szintén nagy hasznát vették az informatikai felszerelésnek. A Vakok és Gyengénlátók Csongrád Megyei Egyesületének is biztosítottunk laptopokat a szegedi multinacionális cég által kezdeményezett program keretében. Az Egyesület elnöke arról tájékoztatott minket, hogy a látássérült embereknek nagyon korlátozott a lehetőségük arra, hogy felfedezzék a világot, különösen, mivel sokaknak közülük nincs lehetősége megfelelő informatikai eszközök beszerzésére.  A kapott laptopokkal és a használatot oktató egyesületi munkatársak segítségével azonban nyílt arra lehetőség, hogy új és érdekes ismereteket szerezzenek.  Az adományeszközöknek köszönhetően valósították meg a Sárkányok között földön, vízen, levegőben  című projekt Facebook kampányát is.  De nemcsak ilyen esetekben hasznosak a laptopok. Ballai Anna Mária elmondta, hogy az adomány által nagy segítséget kaptak az egyesületi tagok abban, hogy megismerhessék az akadálymentes használatot segítő programokat, és gyakorlatot szerezhessenek az eszköz használatában.

Továbbra is köszönjük a szegedi székhelyű multinacionális vállalatnak, hogy közösen segíthetünk az informatikailag nehezebb helyzetben lévő egyesületeknek, alapítványoknak és civil szervezeteknek hatékonyabbá tenni a munkájukat.