News Photo

Laptopon csillan a Reménysugár

Gondolta volna, hogy egyszer a laptopok fognak reményt adni valakinek? Ha feltennék a kérdést, hogy milyen funkciói vannak a hordozható számítógépeknek, vagy megkérdeznénk az embereket, hogy milyen előnyei és hátrányai vannak ezeknek az eszközöknek, egészen biztos, hogy sok hasonló választ kapnánk. Nagy valószínűséggel senki sem gondolna arra, hogy segítséget nyújthat beteg embereknek.

Mi a HappyHelp Kft-nél évek óta foglalkozunk adománygyűjtéssel. Célunk, hogy megkönnyítsük, hatékonyabbá tegyük civil szervezetek és különböző egyesületek munkáját. Ezúttal egy szegedi székhelyű multinacionális vállalat projektjéhez csatlakoztunk. A cég 50 darab jó állapotú, még garanciális laptopot ajánlott fel arra a célra, hogy adományozzuk oda olyan egyesületeknek, alapítványoknak, vagy civil szervezeteknek, akik informatikailag nehezebb helyzetben vannak, de társadalmilag hasznos munkát végeznek. 

Egyik partnerünk a Reménysugár Alapítvány a Dél-alföldi Hematológiai és Onkológiai Gyermekbetegekért szervezet volt. Ez az Alapítvány azzal a céllal jött létre, hogy Dél-Magyarországon segítse a leukémiás, daganatos gyermekeket. Ezért úgy döntöttünk, hogy a lehetőségeinkhez híven támogatjuk ezt a nemes célt. Így nekik is biztosítottunk laptopokat a szegedi multinacionális cég kampányán keresztül. 

Dr. Kovács Dénes az alapítvány elnöke arról számolt be, hogy nagy hasznát veszik a laptopoknak. Az Alapítványnak van olyan gondozottja, akinek a szülei anyagi okokból nem engedheti meg maguknak, hogy beruházzanak egy saját laptopra, de van olyan gyermek is, aki ezen keresztül tartja a kapcsolatot az osztálytársaival. Egy agydaganat után lábadozó gyermeknek pedig filmeket vetítenek az általunk adományozott eszközön. 

Ezek az élményeket nem élhetnék át a beteg gyerekek, ha nincs ez a nagylelkű cég, aki úgy kíván hozzájárulni a kiemelt fontosságú szervezetek munkájához, hogy felajánlja az általa már nem használt, de még garanciával rendelkező, jó állapotú laptopjait.