News Photo

Amikor valójában jót teszünk

Amikor valójában jót teszünk

Ahogyan azt már olvashatták, egy nagyszabású adományozó akcióba kezdett egy szegedi székhelyű multinacionális vállalat, partnerként csatlakozott hozzá a HappyHelp Közhasznú Kft.  A világcég arra kért fel minket, hogy osszunk szét 50 darab jó állapotú, garanciával rendelkező laptopot. Kérésük volt tovább, hogy olyan civil szervezetek, egyesületek és alapítványok kapják meg a gépeket, amelyek informatikailag nehezebb helyzetben vannak, de társadalmilag hasznos munkát végeznek. 

Az SOS Gyermekfalvak közel 400 gyereknek nyújt szerető és biztonságos otthont, akikről szüleik nem tudnak gondoskodni. Többségük elhanyagolás, bántalmazás, a szülők szenvedélybetegsége, betegsége, halála miatt került az SOS-be. Az SOS-ben a gyerekek nevelőszülőknél, családias környezetben nőhetnek fel.

Ma már alapvető kellékként tartják számon a számítógépeket. Sok család mégsem engedheti meg magának, hogy beruházzon egy ilyen eszközre. Éppen ezért úgy gondoltuk, hogy szokásunkhoz híven megpróbálunk olyan dolgot véghezvinni, amely ha csak kis mértékben is, de hozzájárul a társadalmilag alacsony státuszban lévő emberek felzárkóztatásához. Ezért döntöttünk úgy, hogy megragadjuk az alkalmat és ennek az Alapítványnak is biztosítunk eszközöket. Kiss Gergely az SOS Gyermekfalvak ügyvezető igazgatója arról számolt be, hogy kiválóan működnek a számítógépek és nagymértékben segítik a fiatalok a tanulásban. 

Köszönjük a szegedi székhelyű multinacionális vállalatnak, hogy segítséget nyújthattunk az SOS Gyermekfalvak gondozásában álló gyermekeknek is.